Virslis burgonyafasírt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
5 szál virsli( 2.5 pár )
900 gramm burgonya
pici só
parmezán( persze jó más fajta is )
egy csésze liszt
oregánó
olaj a sütéshez


Elkészítés:
A virsliket felaprítjuk( úgy, hogy egy rúd virsliből kb. 5 szelet legyen ). A burgonyákat meghámozzuk és enyhén sós vízben félkeményre főzzük. Majd a félkemény burgonyát lereszeljük. Egy tálban összegyúrjuk a lereszelt burgonyát, a lisztet, az oregánót, és a parmezánt. Minden szelet virsli köré ebből a masszából kis pogácsa szerű formákat gyúrunk össze. Majd betesszük a mélyhűtőbe kb. 30 percre. Utána forró olajban aranybarnára sütjük.


Az eredeti recept és kép:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu