Tejszínes tőkehal

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg tőkehal
cukkini
répa
vöröshagyma
káposzta
4 ek. olívaolaj
5 dkg vaj
4 dl tejszín
2 dl fehérbor
snidling
bazsalikom
rozmaring
majoránna
chili


Elkészítés:
Roppanósra pároljuk a zöldségeket az olívaolajon és a vaj keverékén. Beleöntjük a fehérbort és megvárjuk még elpárolog belőle. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a zöldfűszereket. Kb. 5 percig kavargatjuk és ezt követően áttesszük egy tepsibe. A tőkehalat megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilivel. Így a tőkehalat ráhelyezzük a zöldséges ágyra. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon kb. egy negyed óráig sütjük. Majd megfordítjuk a tőkehalat és tovább sütjük, addig amíg az meg nem pirul.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu