Párolt lazac

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 szelet lazac
1 dl zöldségalaplé
szárított kapor
2 tk. kókuszzsír
fél citrom
pici só


Elkészítés:
Megmossuk a lazacot. Rálocsoljuk a citrom kifacsart levét. Megsózzuk és megkaprozzuk. A kókuszzsírt felolvasztjuk és hozzáadunk egy pár citromkarikát. Bőrös felével a lazacot beletesszük a halat. Kb. egy percig pirítjuk.Ezt követően visszafordítjuk a lazacot a bőrös oldaléra. Megfordítjuk és kb. ezt is egy percig pirítjuk. Hozzáöntjük a zöldséglevesalap felét. Fedőt teszünk rá és így pároljuk kb 5 percig. Amikor elfőtt a lé azt pótoljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu