Nektarinlekvár mandulalikőrrel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg nektarin
1 darab citrom
1 kg befőzőcukor
2 ev. mandulalikőr
5 dkg vaj


Elkészítés:
A nektarint elsőként kimagozzuk és félbevágjuk. Egy edénybe 2 dl vizet rakunk ebbe csavarjuk a citrom levét. Ebben a lében főzzük a nektarint kb. 20 percig. Majd mehet hozzá a befőzőcukor.Hagyjuk, hogy felolvadjon és 3 percig főzzük. A habot minden esetben eltávolítjuk a lekvárról. Majd hozzákeverjük a mandulalikőrt és a vajat. Megtisztított üvegbe töltjük és celofánnal befedjük. Hagyjuk kihűlni. Utána rácsavarjuk a fedőket.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu