Szilvakompót

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 kg szilva
30 dkg cukor kilónként
minden üveghez 1 darab szegfűszeg
1 csipetnyi fahéj


Elkészítés:
Annyi vizet forralunk amennyi a szilvákat ellepi. A forrás után tesszük bele a szilvákat( előtte megmossuk ). Kb. 5 percig főzzük. A szilvát tiszta üvegbe rakjuk. A ( 2 kg -i szilvához kb. 1,3 liter befőzővizet rakunk. )Annyi levet öntünk bele amennyivel elfedjük a szilvákat.Kiöntjük az üvegekből a levet és újból forraljuk majd mehet bele a cukor és a tartósító( Na-benzoát ). Minden üvegbe mehet bele egy szem szegfűszeg, kevés fahéj, és felöntjük a cukros lével ismét. Lekötözzük őket. Száraz dunsztba tesszük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu