Csirkés sajtos tészta

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
250g csirke (kockára vágott)
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál bors
500ml csirkehúsleves
300ml tejszín
500g penne tészta
2 teáskanál szárított petrezselyem
100g reszelt mozzarella
50g reszelt parmezán
friss petrezselyem


Elkészítés:
A fokhagymát felaprítjuk. A 25 dkg csirkét felkockázzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és amikor forró az olaj beletesszük a csirkét. Rászórjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.Összekeverjük. Kb. 5 percig sütjük.Ezután felöntjük a csirkehúslevest, a tejszínt, és ebbe rakjuk bele a még főzetlen penne tésztát. Megkeverjük és kb. 15-20 percig főzzük. Nagyon apróra vágjuk a petrezselymet. A tűzről levéve összekeverjük a petrezselyem zölddel. Egy jénaiba kiszedjük a tésztás hús egyik felét majd megszórjuk reszelt mozzarellával. Majd rászedjük a következő adag húsos tésztát. A tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával és reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 20 percig sütjük.


Az eredeti recept és kép:twistedfood.co.uk

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu