Málnás csokoládé sütemény

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csésze vaj
½ csésze barna cukor
2 csésze liszt
¼ tk. só
1 csésze étcsokoládé
1 csésze tejcsokoládé( apróra tördelve )
1 cukrozott sűrített tej
friss málna


Elkészítés:
Egy tálban a vajat addig verjük míg habos nem lesz. Hozzákeverjük a barna cukrot, a lisztet és a sót, amíg omlós nem lesz. 1 ¾ csésze morzsa egy serpenyőbe tesszük. Előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük. Egy kis serpenyőben, összekeverjük a sűrített tejet és az étcsokoládét. Melegítsük közepes lángon, folyamatos kevergetjük, addig amíg a csokoládé meg nem olvad.Ezután a sütőből kivesszük a sült masszát és óvatosan rákenjük a sűrített tejes csokis masszánkat. A maradék vajas-lisztes morzsát rászórjuk a csokis rétegre.Ismét betesszük sütni a sütőbe és kb. 25 percig sütjük. A sütőből kivéve friss málnát és apróra tördelt csokit szórunk.


Az eredeti recept és kép:littlebroken.com

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu