Tejmentes sajttorta

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1 ½ csésze pekándió
2 evőkanál cukor
2 evőkanál kókuszolaj


Töltelék: 3 csésze kesudió
( vízben áztatott egy éjszakán át )
3 evőkanál cukor
2 evőkanál méz
1 darab citrom reszelt héja és leve
¾ csésze kókusztej
½ teáskanál tiszta vanília kivonat

Díszítés:friss áfonya
2 evőkanál cukor
1 darab citrom reszelt héja és leve


Elkészítés:
A pekándiót törjük össze, úgy, hogy szinte porszerű legyen.Majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze. Adjuk hozzá a kókusz olajat és keverjük addig, amíg a morzsa már masszává nem áll össze. Az egész masszát tegyük tepsibe és egyengessük el.Majd előmelegített sütőben sütjük kb. 8-9 percig. Akkor jó mikor aranybarnára sült. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a pekándiós masszát.

Töltelék:A kesudiót lecsöpögtetjük. Durvára aprítjuk fel egy konyhai robotgéppel. Adjuk hozzá a cukrot, mézet, citromhéjat, citromlevet, kókusztejet és a vanília kivonatot, és addig keverjük amíg egyenletes masszát nem kapunk. A pekándiós kihűlt alapra tegyük rá a kesudiós masszát. Majd tegyük be a mélyhűtőbe pihenni egy pár percre.

Díszítés:Az áfonyát cukorral közepes lángon főzzük meg. Akkor jó mikor már levet eresztett. Majd tegyük turmixgébe és turmixoljuk le. Ezt kell majd ráfolyatni a sajttorta tetejére.


Az eredeti recept és kép:purewow.com

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu