Spenótos,articsókás, hagymás sajtos zöldségfasírt

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 gerezd ledarált fokhagyma
5 dkg friss spenót
16 dkg krémsajt 14 dkg articsóka
1 csésze felaprított mozzarella
1 vöröshagyma
1 csésze liszt
5 darab felvert tojás
3 csésze zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

bors ízlés szerint


Elkészítés:
Egy serpenyőben olajat hevítünk.Ebben sütjük a fokhagymát és a spenótot addig amíg a spenót meg nem fonnyad. Egy tálban a krémsajtot simára verjük. Ehhez adjuk hozzá a fokhagymás spenótot, az articsókát, a mozzarellát, és a sót, borsot. A hagymát felszeleteljük és karikáira választjuk szét. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a hagymakarikákat és a spenótos, mozzarellás masszával megtöltjük. Kb. 1 órára a fagyasztóba rakjuk, hogy megszilárduljon. Ezután a mélyhűtőből kivéve bepanírozzuk:liszt, tojás, zsemlemorzsa. Majd vissza a tojásba és utoljára a zsemlemorzsába. Forró olajban ami kb. 180 fokos kisütjük. Kb. 5 percig kell sülnie, amíg aranybarna lesz.


Az eredeti recept és kép:buzzfeed.com

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu