Szőlős mazsolás metélt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt
25 dkg szőlő
10 dkg mazsola
2 dl tejföl
4 darab tojás
4 ek. kristálycukor
2 dl desszertbor


Elkészítés:
Az előző este a borba beáztatjuk a mazsolát. Cukor felével habosra verjük fel a tojások sárgáját. Ehhez adjuk hozzá a tejfölt. A tojásfehérjéket a maradék cukorral verjük kemény habbá. Ezután óvatosan összeforgatjuk a két habot. Lecsöpögtetjük a mazsolát, és hozzáadjuk a habhoz. Ezt követően adjuk hozzá a szőlőszemeket, és a leszűrt tésztát. Vajjal kikent , zsemlemorzsával megszórt tepsibe aranybarnára sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu