Szőlős-diós rumos pite

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
25 dkg vaj
32 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
fél dl rum
10 dkg dió
10 dkg darált keksz
2 darab tojás
kb. 1 kg szőlő
fahéj
fél csomag sütőpor



Elkészítés:
Egy tálban összegyúrjuk: a lisztet, a vajat, 12 dkg porcukrot, sütőport, sót, reszelt citromhéját, egy egész tojás,. Egy nagyobb és egy kisebb darabra vágjuk fel. Cipókat formálunk.Ezt követően kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A mosott szőlőszemeket szárazra töröljük. Tálba rakjuk őket és megszórjuk 12 dkg porcukorral és a rummal meglocsoljuk. Kb. egy fél órát hagyjuk pihenni. A diót összekeverjük a keksszel, az őrölt fahéjjal és 8 dkg porcukorral. A pihentetés után a nagyobbik "bucit" ceruza vastagságúra kinyújtjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon félig átsütjük. Miután kivettük a sütőből megszórjuk a diókeverék felével, rárakjuk a szőlőt, a tetejére rászórjuk a maradiék diókeveréket. Befedjük a méretre kinyújtott maradék tésztával. Lenyomkodjuk a széleit. A tetejét tojással megkenjük. Cukorral, és aprított dióval megszórjuk.A sütőbe visszatéve ugyanolyan hőfokon kb. 50 percig sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu