Mogyoróvajjal töltött desszert

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
¾ csésze vaj
½ csésze cukor
¾ csésze barna cukor
2 teáskanál vanília aroma
1 tojás
1 csésze csoki
½ csésze mogyoróvaj
fagylalt


Elkészítés:
Egy tálban habverővel összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Tegyük félre. Egy másik tálban, a lágy vajat, a cukrot és a barna cukrot, addig keverjük amíg krémes nem lesz. Ezt követően adjuk hozzá a vanília aromát és a tojást. Összekeverjük. Adjuk hozzá a liszt keveréket, és addig keverjük, amíg az összes liszt el nem "tűnik". Az apróra tördelt csokoládét is hozzáöntjük és összekeverjük. Egy tepsit kiolajozunk( vajazunk ).A massza egyik felét beleöntjük, majd mehet rá a mogyoróvaj( mogyoróvajat házilag is készíthetünk ), majd mehet rá a tetejére a massza. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Fagyival a tetején tálaljuk.


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu