Gombapaprikás rizzsel

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
90 dkg gomba
1 cs. petrezselyemzöld
315 gr. 20% tejföl

bors
egy csipetnyi morzsolt tárkony
egy kis gulyáskrém
1 kv. piros arany( csípős )
2 fej vöröshagyma


Elkészítés:
Megmossuk a gombát és a petrezselymet, majd apróra vágjuk fel külön-külön.Felaprítjuk a vöröshagymát, egy kicsit megdinszteljük és hozzáadjuk az aprított gombát. Elkezdjük ízesíteni:só, bors, gulyáskrém, piros arany és tárkony hozzáadásával. Rászórjuk a már aprított petrezselyem zöldjét is. Lefedjük egy fedővel, és hagyjuk, hogy levet engedjen a gomba. Miután kicsit összeforrt, hozzáadom tejfölt 2 dl vízzel elkeverve és behabarom. 5-10 perc alatt végleg összeforr. Eközben a rizst megfőzöm a szokásos módon. ( 2 bögre rizs, 4 bögre vízben )




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu