Erdélyi húsos táska

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
20-25 dkg főtt vagy sült hús
15 dkg gomba
2 db tojás
5 dkg zsír
egy fej vöröshagyma
egy csomó zöldpetrezselyem
törött bors és só
két levél levestészta (60 dkg liszt
három tojás
só)


Elkészítés:
A megtisztított, jól megmosott, apróra vágott gombát az ugyancsak apróra vágott hagymával és zöldpetrezselyemmel zsírban puhára pároljuk. Hozzákeverjük a megdarált sült vagy főtt húst. A levestészta gyúrásakor egy tojásfehérjét félreteszünk. A tésztából két egyforma levelet nyújtunk. Az egyikre a töltelékből egymástól kb. háromujjnyi távolságban kis halmokat rakunk, a közöket a félretett fehérjével kenőtollal bekenjük, ráborítjuk a másik levél tésztát, a közöket kissé megnyomkodjuk, majd derelyemetszővel kockákra vágjuk úgy, hogy minden kocka közepén egy töltelékhalmocska legyen. Lobogó, forró vízben kifőzzük,leszűrjük, és zsírban de még jobb, ha maradék pecsenyelében megforgatjuk, és forrón tálaljuk. Még finomabb, ha paradicsom vagy kapormártást adunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu