Erdélyi húsos táska
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
20-25 dkg főtt vagy sült hús
15 dkg gomba
2 db tojás
5 dkg zsír
egy fej vöröshagyma
egy csomó zöldpetrezselyem
törött bors és só
két levél levestészta (60 dkg
liszt
három tojás
só)
Elkészítés:
A megtisztított, jól megmosott, apróra vágott gombát az
ugyancsak apróra vágott hagymával és zöldpetrezselyemmel
zsírban puhára pároljuk. Hozzákeverjük a megdarált sült
vagy főtt húst. A levestészta gyúrásakor egy tojásfehérjét
félreteszünk. A tésztából két egyforma levelet nyújtunk. Az
egyikre a töltelékből egymástól kb. háromujjnyi távolságban
kis halmokat rakunk, a közöket a félretett fehérjével
kenőtollal bekenjük, ráborítjuk a másik levél tésztát,
a közöket kissé megnyomkodjuk, majd derelyemetszővel kockákra
vágjuk úgy, hogy minden kocka közepén egy töltelékhalmocska
legyen. Lobogó, forró vízben kifőzzük,leszűrjük, és zsírban de még jobb, ha maradék pecsenyelében megforgatjuk, és forrón tálaljuk. Még finomabb, ha paradicsom vagy kapormártást adunk hozzá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu