Töltött toast kenyér

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 szelet fehér kenyér
2 darab tojás
2 evőkanál tej
2 teáskanál vanília aroma
¼ teáskanál fahéj

Töltelék: 100-110 garmm krémsajt
¼ csésze méz
¼ teáskanál fahéj

Tejére pl. porcukor


Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a töltelék összetevőit:krémsajt, méz és a fahéj.Ezt a keveréket kb egy fél órára hagyjuk pihenni a hűtőben. A kenyérszeleteket lapítsd ki egy nyújtófával. A krém fél órás pihenése után kenjünk vastagon az egyik szelet kenyérre, majd tegyük rá a másik szelet kilapított kenyérszeletünket. Pl. egy befőttes üveg tetejét tedd rá a kenyérre és vágd körbe, a lényeg, hogy egy tallér formát kapj. Az így kapott kis tallér széleit nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a krém belőle. ( ezt egy villával is megteheted, így szebb lesz mint az újjal. ) Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a tejet, a vanília aromát és a fahéjat. Ebbe mártogatjuk bele a kenyértallérokat. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Porcukorral és mézzel díszítve tálaljuk


A recept 2-4 adag elkészítéshez elég.Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu