Házi készítésű Snickers ( sütés nélküli )

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1. réteg: 1 csésze félédes csokoládé
3 evőkanál tejszínes mogyoróvaj

2. réteg: 20 gramm mályvacukor
1/4 csésze krémes mogyoróvaj
1 1/2 porcukor
1 csésze sótlan földimogyoró

3. réteg:300 gramm karamell
1/4 csésze tejszín

4. réteg:1 félédes csokoládé
3 evőkanál tejszínes mogyoróvaj


Elkészítés:
Egy mikrózható tálba tegyük a félédes csokit és a mogyoróvajat.1 percre tegyük a mikróba. Egy jénait béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele az megolvadt csokit. Simítsuk el, és tegyük a hűtőbe kb. 4-5 percre. Egy tálban gyúrjuk össze a következőket:mályvacukor, mogyoróvaj, porcukor. Utána tegyük a hűtős csokira. A tészta rétegre szórjuk rá a sótlan földimogyorót. A tejszínbe olvasszuk fel a karamellát, addig, hogy folyékony legyen. Ezt ráöntjük egyenletesen a mogyorós felületre.Betesszük a hűtőbe kb. 5 percre. Az első lépést megismételjük ( csokoládé, mogyoróval 1 perc mikró. )Ezt is ráöntjük egyenletesen a karamellás rétegre. Kb. 10 percre berakjuk a hűtőbe.


Az eredeti recept és kép:shared

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu