Karamellás étcsokival bevont mogyorós sütemény
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 csésze vaj
1 csésze liszt
3 evőkanál kukoricaliszt
6 evőkanál cukor
½ csésze mogyoró felaprítva
Mogyoróréteg: mogyoró
⅔ csésze vaj
1 csésze mogyoróvaj
1 ¼ csésze cukor
1 ½ csésze karamell
340 étcsokoládé
Díszhez: mogyoró
porcukor
Elkészítés:
Egy tálba tegyük bele:vaj, liszt és kukoricaliszt. Összegyúrjuk.Ezután adjuk hozzá a cukrot és az apróra vágott mogyorót. A gyúrás közbe adjunk hozzá vizet, annyit amennyit szükséges, hogy össze lehessen gyúrni( nem kell sok. )Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a tésztát. Elsimítjuk benne.Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy közepes serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a mogyoróvajat,addig főzzük, kevergetjük, közepes lángon, amíg elolvadt. Mehet hozzá ezután a porcukor.Összekeverjük. Ezt öntsük a kihűlt sült tésztára, és egyengessük el. Tegyük a hűtőbe kb. 2 órára pihenni. A hűtőből kivéve karamellát öntünk a tetejére, elsimítjuk, és 1,5 órára berakjuk a hűtőbe. Olvasszuk meg az étcsokoládét, majd ráöntjük a karamell rétegre.Porcukorral és mogyoróval megszórjuk a tetejét és kb. 2 órára a hűtőbe rakjuk.
Az eredeti recept és kép:tastemade
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu