Chilis limos csirkecomb

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 darab csirkecomb

pác 1/2 csésze friss citromlé
3 teáskanál friss lime héja
1/4 csésze olívaolaj
4 evőkanál friss koriander( apróra vágva )
2 jalapeño azaz chilipaprika( apróra vágott )
4 gerezd fokhagyma( apróra vágva )
1 evőkanál méz
2 teáskanál só


Elkészítés:
Mossuk meg a csirkecombokat, eltávolítjuk a csontokat, a bőrt szárazra töröljük papírtörlővel. Tegyük félre. Egy nagyobb tálban a pác hozzávalót összekeverjük egy habverővel. A csirkecombokat a pácba rakjuk.Ügyeljünk rá, hogy ellepje. A páclében kb. 2 órán át pácoljuk. Kicsit megkenjük olajjal a csirkecombokat. Adjunk hozzá még fokhagyma, koriander, és a chiliből...Aranybarnára sütjük és megvárjuk, hogy kicsit megégjen a grillen. sütni a sütőben. Természetesen lehet sütni is.Melegítsük elő a sütőt kb. 200 fokra és süssük körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a bőr megbarnul ( csirkemell húst is használhatunk ugyan így )


Az eredeti recept és kép:rasamalaysia

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu