Tejszínes-fokhagymás fehérboros csirke

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
500 gramm csirkecomb( kicsontozva )
2 evőkanál olívaolaj
15-20 gerezd fokhagyma
1/2 csésze csirke vagy erőleves
1/3 csésze fehér bor
1/4 csésze jogúrt
kakukkfű
só frissen őrölt fekete bors
pirospaprika


Elkészítés:
Melegítsük fel egy serpenyőben, közepes lángon, 1 evőkanálnyi olívaolajat.Ebben az olajban készre sütjük a csirkét. Akkor jó mikor már ropogós, és szép pirosak a csirkecombok. Kivesszük a serpenyőből a csirkecombokat és félretesszük. Öntsünk még olívaolajat és tegyük bele a fokhagymát és pirítsuk meg. Mehet utána vissza a csirkecomb,csirke húsleves, fehér bor és a joghurt.Lassú tűzön forraljuk. Ezt követően fűszerezzük:só, bors és paprika.Egy keveset főzzünk el a levéből..utána azonnal tálaljuk.


Az eredeti recept és kép:rasamalaysia

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu