Karamellás alma sütve

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Töltelék:7 darab alma
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál fahéj
½ teáskanál só
2 evőkanál liszt
1 csésze barna cukor

A feltéthez:1/2 csésze vaj
1 teáskanál fahéj
½ csésze fehér cukor
½ csésze barna cukor
⅓ csésze liszt


Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk. Utána elnegyedeljük és a negyed szeleteket is négy felé vágjuk, ezeket pedig elfelezzük. Egy nagyobb tálban keverjük össze az almát és a töltelékhez szükséges összes hozzávalót. Egy másik tálba tegyük bele a a feltéthez valókat. Egy tepsibe rakjuk az almás részt, majd mehet rá a töltelék. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 40-45 percig sütjük. Akkor jó amikor a folyadék besűrűsödik, és az alma megpuhul.Hűtsük 10 percig, és tálaljuk egy gombóc vanília fagylalttal...


Ez a mennyiség kb. 8-10 adaghoz elég...:) Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu