Szilvás lepény

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
a tésztához 30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy 16 dkg margarin
3 dkg porcukor
1/2 dl tejföl
2 db tojássárgája

A tészta felső részéhez: 3 db tojássárgája
8 dkg porcukor
1.5 dl tejföl
5 dkg liszt és 5 db tojásfehérje
A töltelékhez: 80 dkg szilva
5 dkg porcukor
4 dkg morzsa vagy darált dió.


Elkészítés:
A lisztet, a zsiradékot, 3 dkg porcukrot, 2 db tojássárgáját, 1/2 dl tejfölt összegyúrunk, majd rövid ideig pihenni hagyjuk. Vékonyra kinyújtjuk, a sütőlemezen villával megszurkáljuk, és félig megsütjük. Ha kihűlt, egyenletesen rárakjuk a 80 dkg kimagozott és kettéhasított szilvát, megszórjuk 5 dkg porcukorral és a 3 dkg morzsával vagy darált dióval, majd bevonjuk a következő masszával: a három tojássárgáját és a 1,5 dl tejfölt 4 dkg cukorral, és 5 dkg liszttel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az öt tojásfehérjéből vert és 4 dkg porcukorral ízesített kemény habot, a szilvás tésztátegyenletesen bevonjuk vele, és közepes hőfokú sütőben megsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu