Vörösboros szilvaleves
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
70 dkg szilva
1 rúd fahéj
étkezési keményítő
gyömbér
1 dl vörösbor
cukor
1 citrom
a hab:1 ek. porcukor
1.5 dl tejszín
őrölt fahéj
habfixáló
Elkészítés:
Főző vízbe rakjuk a szilvákat. Ehhez adjuk hozzá a fahéjat, a gyömbért, cukrot, citrom levét, és a lereszelt héját. Felforraljuk és hozzáadjuk a bort. Hideg vízzel elkeverjük a keményítőt és ezzel besűrűsítjük. Összesen 5 percig főzzük és utána félretesszük. A tejszínt a cukorral, fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük fel. A levest langyosan, habgaluskával tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu