Zsályás sült borkkoli

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
fél kg brokkoli
10 dkg őrölt dió
1 tk. szárított-felaprított zsályalevél
pici só
10 dkg ementáli sajt
2 ek. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma( préselve )


Elkészítés:
Sós vízben a brokkolit blansírozzuk. Jeges vízben lehűtjük., így megőrizzük zöld színüket. Az öntet: A diót, fokhagymát, sót, zsályát, és a borsot nylonzacskóba szórjuk bele, és ehhez adjuk hozzá az olívaolajat. Összerázzuk. Ebbe öntjük bele a blansírozott brokkolit. A már diós brokkolit beleöntjük egy tepsibe. Előmelegített sütőben megsütjük. Rövid ideg sütjük és lereszelt ementáli sajttal megszórjuk. Ezután kb. egy negyed óráig sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu