Házi készítésű Baileys

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
250 ml habtejszín (30-32%-os)
20 ml 3
5 %-os zsíros tej
30 g cukor
170 g sűrített tej
(félzsíros
cukrozott)
50 ml kávé (jó erős főzet)
200 ml whiskey (ír
vagy esetleg vodka)
1 evőkanál vanília eszencia


Elkészítés:
Tejjel a tejszínt felforraljuk.Félretesszük a forralás után. A cukrot karamellizáljuk.A karamellizált cukorhoz a forralt tejes tejszínt folyamatosan vékonyan öntve állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá.Simára keverjük ki. Utána hozzáadjuk az ír whiskey és a félzsíros sűrített tejet, és az erős kávét,vanília eszenciát. Ezt az egészet összeforraljuk. Ezt követően üvegbe rakjuk és min. egy vagy két hétig állni hagyjuk az ízek összeérése miatt.


Ír krémlikőr recept

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu