Szőlős lepény

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
32 dkg cukor
egy 1/2 citrom héja
két kanál rum
10 dkg dió
10 dkg morzsa
2 db tojás
1 kg szőlő


Elkészítés:
Gyúródeszkán összemorzsoljuk a lisztet, a vajat, 12 dkg porcukrot, egy 1/2 citrom lereszelt héját, majd egy egész tojást ütünk bele, összegyúrjuk, és egy órára hideg helyre tesszük. A szőlőt megtisztítjuk, megmossuk és lecsurgatjuk. Egy edénybe öntjük, 12 dkg porcukrot adunk hozzá, és két kanál rummal meglocsoljuk, majd többször átforgatjuk. A diót megdaráljuk, és elkeverjük 10 dkg morzsával és 8 dkg porcukorral. A tésztát kétfelé vágjuk, a nagyobbik felét ceruza vastagságúra nyújtjuk, és félig átsütjük. Ha kissé kihűlt, meghintjük a diókeverék felével, rárakjuk a szőlőt, és a tetejére szórjuk a maradék diókeveréket. A másik tésztacipót is kinyújtjuk, ráhelyezzük a szőlőre, a széleit körülnyomkodjuk, tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, és mérsékelt tűznél 20 percig sütjük. Ha kihűlt, felvágjuk, és meghintjük porcukorral.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu