Karfiol ropogós sonkába csomagolva

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
½ csésze paradicsompüré
2 evőkanál fehérbor
½ teáskanál fekete bors
½ csésze reszelt parmezán sajt
20 szelet sonka
6 evőkanál extra szűz olívaolaj


Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, levesszük a leveleket.Kettévágjuk és kisebb darabokra vágjuk fel. Egy nagy fazék sós vizet forralunk. Ebbe rakjuk a karfiolokat és 3-5 percig ebben pároljuk őket. Egy kis tálban keverjük össze a paradicsompürét, a fehérbort és a fekete borsot. Ezzel a paradicsomos masszával kenjük meg a karfiolok minden oldalát és megszórjuk őket a reszelt parmezánnal. Óvatosan csavarja a sonka szeleteket minden karfiol köré. Egy serpenyőben közepes lángon olíva olajban megsütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd azonnal tálaljuk.


Ez a recept 8-10 darab előétel.Az eredeti recept és kép:purewow

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu