Sós karamellás almás sajttorta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 zacskó keksz
1 csésze zab
1/2 csésze barna cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
3/4 csésze olvasztott vaj
230 gramm krémsajt
1/4 csésze kristálycukor
1/2 teáskanál vanília
6 nagyobb alma;hámozva és felkockázva
3/4 csésze olvasztott karamell
fagyi


Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze:keksz,zab, barna cukor, 1 teáskanál fahéj.Majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, és addig keverjük amíg omlós nem lesz. Egy kis tálban keverjük simára a krémsajtot, a porcukrot, és a vaníliát. Egy harmadik tálban keverjük el:alma, a maradék barna cukrot, 1 teáskanál fahéj. Egy tepsiben osszuk el az almát egyenletesen.Erre mehet a krémsajt és erre pedig a kekszes összetevő. Előmelegített sütőbe tesszük 180 fokon sütjük kb. 35 percig. Amikor megsült olvasztott karamellával és fagyival vagy nélküle tálaljuk.


A recept 12 adaghoz való. Az eredeti recept és kép:bettycrocker

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu