Ropogós, aranysárga krumpli ( fűszerekkel )

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
3 nagy burgonya ¼-es kockákra vágva
1 babérlevél
3 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 kockára vágott hagyma
1 gerezd darált fokhagyma
1 szál rozmaring
2 szál kakukkfű

frissen őrölt fekete bors


Elkészítés:
Rakjuk bele a kockára vágott burgonyát egy közepes edénybe, és öntsünk bele annyi vizet, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, és forraljuk közepes lángon. Kb.4-5 percig forraljuk, míg félkemény nem lesz a krumpli.Majd leöntjük róla a vizet és hagyjuk száradni kb. 1-2 percig. Egy serpenyőben 1 evőkanál vajat és az olívaolajat összeforraljuk. Ehhez adjuk hozzá a hagymát és kb. 4-5 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a fokhagymát és a többi fűszert és főzzük, kb. 1 percig tovább.A maradék 2 evőkanál vajat felolvasztjuk.Ehhez adjuk hozzá a burgonyát, és főzzük kb. 3-4 percig. Óvatosan forgatjuk benne és vigyázunk, hogy ne legyen aranybarna. Hozzáöntjük az első vajas részt és abban forraljuk tovább kb.6-8 percig, addig amíg aranybarna nem lesz. Ezt követően sózzuk, borsozzuk...


Az eredeti recept és kép:purewow

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu