Krémes sütemény (olcsó és nagyon kiadós)

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 kg liszt
2 db tojás
12 dkg vaj (vagy 15 dkg margarin)
10 dkg porcukor
4 dkg szalakálé
tej
só A töltelékhez: 8 dl tej
három evőkanál liszt vagy pudingpor
5-6 dkg kakaó és cukor ízlés szerint
15 dkg vaj


Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, egy csipet sóval, a porcukorral, szalakáléval, és annyi tejjel vegyítjük el, hogy könnyen gyúrható, puha tésztát kapjunk. A hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük, és ott dolgozzuk össze. A tészta eleinte nagyon ragad, kidolgozás után azonban elválik a kéztől is, a táltól is. Gyúródeszkára tesszük, és hat egyenlő részre osztjuk. Vékonyan kinyújtjuk, és sütőlapon vagy a gáztepsi hátlapján, forró sütőben egyenként vnágossárgára sütjük. Sütés előtt a lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjanak fel. Igen gyorsan sül.Közben elkészítjük a főtt csokoládékrémet: a vaj kivételével a hozzávalókat hidegen összekeverjük, 10-15 percig állni hagyjuk, majd állandóan keverve sűrüre főzzük. Ha kihűit, a vajjal habosra keverjük. Ezzel a krémmel 3-3 lapot töltünk meg, a tetejét porcukorral hintjük meg, és kocka alakúra vágjuk fel. Ezt a süteményt a fogyasztás előtti napon kell elkészíteni, mert frissen a lapok törékenyek, nem lehet őket jól szeletelni. Kisebb családnak a fele mennyiség is bőven elég




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu