Krémes sütemény (olcsó és nagyon kiadós)
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 kg liszt
2 db tojás
12 dkg vaj (vagy 15 dkg
margarin)
10 dkg porcukor
4 dkg szalakálé
tej
só
A töltelékhez: 8 dl tej
három evőkanál liszt vagy pudingpor
5-6 dkg kakaó és cukor ízlés szerint
15 dkg vaj
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, egy csipet sóval, a porcukorral,
szalakáléval, és annyi tejjel vegyítjük el, hogy könnyen gyúrható, puha tésztát kapjunk. A hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük, és ott dolgozzuk össze. A tészta eleinte nagyon ragad, kidolgozás után azonban elválik a kéztől is, a táltól is.
Gyúródeszkára tesszük, és hat egyenlő részre osztjuk.
Vékonyan kinyújtjuk, és sütőlapon
vagy a gáztepsi hátlapján, forró sütőben egyenként vnágossárgára
sütjük. Sütés előtt a lapokat villával megszurkáljuk,
hogy ne hólyagosodjanak fel. Igen gyorsan sül.Közben elkészítjük a főtt csokoládékrémet: a vaj kivételével
a hozzávalókat hidegen összekeverjük, 10-15 percig állni
hagyjuk, majd állandóan keverve sűrüre főzzük. Ha kihűit, a
vajjal habosra keverjük.
Ezzel a krémmel 3-3 lapot töltünk meg, a tetejét porcukorral
hintjük meg, és kocka alakúra vágjuk fel.
Ezt a süteményt a fogyasztás előtti napon kell elkészíteni,
mert frissen a lapok törékenyek, nem lehet őket jól szeletelni.
Kisebb családnak a fele mennyiség is bőven elég
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu