Almakrémleves

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
kb. 5 darab nagyobb alma
10-12 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
pici só
méz
1.5 ev. teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 dl 20%-os tejföl


Elkészítés:
Meghámozzuk az almákat. Felcikkezzük. Egy lábasba rakjuk őket, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.A fűszereket hozzáadjuk: szegfűszeg, fahéj. Összefőzzük és utána sózzuk és mézzel beízesítjük. Amikor megfőtt az alma, az egyik felét kivesszük és félretesszük. A maradék almát mixerrel pépesítjük. A tejföllel a lisztet kikeverjük, majd a leveshez hozzáadjuk. Összekeverjük.Hagyjuk hagy hűljön ki. Amikor már langyos akkor a félretett pár szem almával díszítve tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu