Almás, szőlős és pekándiós tészta saláta

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
½ csésze extra szűz olívaolaj
¼ csésze frissen facsart citromlé
1 evőkanál citromhéj
1 teáskanál mustár

frissen őrölt fekete bors
tészta
3 darab alma( kibelezve és kockára vágva )
2 csésze szőlő
¾ csésze pekándió( apróra vágva )
⅓ csésze reszelt parmezán


Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze:olívaolajat, a citromlevet, a citromhéjat és a mustárt.Ezt követően sózzuk és borsozzuk. Egy nagy fazék enyhén sós vizet forralunk. Ebben főzzük ki a tésztánkat. Mikor megfőtt hagyjuk hűlni. Egy tálba dobjuk bele az almákat, a szőlőket és a pekándiót. Megforgatjuk őket.Mehet rá a salátaöntet és ezzel is óvatosan összeforgatjuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk és már ehetjük is... ( hűtőbe légmentesen tárolva kb. 3 napig jó )


A recept 6 személyes.Az eredeti recept és kép:purewow

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu