Almás és fekete ribizlis sütemény

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 lap leveles tészta
8 teáskanál feketeribizli lekvár 4 alma szeletelve
25 gramm cukor
25 gramm fahéj 1 felvert tojás

Máz:150 g porcukrot
3-4 evőkanál tej


Elkészítés:
Indulásként a leveles tészta lapot 8 egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk fel. A széleitől kb. 1 cm-re kicsi bevágjuk...( kb. mintha kép keret lenne. )Megkenjük a fekete ribizli lekvárral a bevágásokon belül. Erre mehetnek rá az alma szeletek. Ezt követően megszórjuk cukorral és fahéjjal ízlés szerint. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tepsi közepébe helyezünk négy darab Almás és fekete ribizlis süteményt. A sütemény széleit bekenjük tojással. Előmelegített sütőben sütjük kb. 180 fokon. kb. 25 percig...Sülés közben elkészülhet a máz: Keverjük össze a porcukrot és a tejet és addig keverjük amíg sűrű massza nem lesz. A tetejét bekenjük a mázzal...


Reggelire kiváló... Az eredeti recept és kép:Proper Tasty.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu