Krémes spenótos citromos csirkemell

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 nagy csirkemell
2 evőkanál kókuszolaj( de jó a sima olaj is )
1 csésze csirke húsleves
½ csésze görög joghurt
½ citrom
3 gerezd fokhagyma ledarálva
2 teáskanál szárított oregánó
6 dkg spenót
só ízlés szerint
frissen őrölt bors ízlés szerint


Elkészítés:
Hevítsünk egy serpenyőbe kb. 1 evőkanál kókusz olajat.A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk mind a két oldalát. A forró olajban mind a két oldalát, oldalanként kb. 2-3 percig sütjük addig amíg aranybarna nem lesz. Utána a csirkemelleket kivesszük az olajból, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután hevítünk még egy evőkanálnyi olajat a serpenyőben. Ebbe dobjuk bele a présel fokhagymát kb. 30 másodpercre. Majd öntsük bele a csirke húslevest, joghurtot, citromlét, és oregánót és keverjük addig, amíg a keverék sima nem lesz( egy kicsit be kell, hogy sűrűsödjön ).Mehet bele a spenót és egy pici só. Addig melegítjük amíg egy kicsit meg nem hervad a spenótlevél. Egy tepsibe átöntjük az egészet és rátesszük a csirkemelleket. Előmelegített sütőben sütjük kb. 200 fokon kb. 15 percig. Amikor a csirkemell teljesen megsült tejszínes mártással tálaljuk. De kiváló sajtmártással is:Sajtmártás receptje


AZ eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu