Csicseriborsós fasírt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
A fasírthoz:100 gramm csicseriborsó( szárazon )
2 darab tojás
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 ev. szemlemorzsa
1 csapott kanál fekete őrölt bors
1 csapott kanál majoránna
1 csapott kanál kömény
2 csapott kanál fűszerpaprika


A fasírt forgatásához:5 ev. zsemlemorzsa

A sütéshez:1 dl olívaolaj


Elkészítés:
A csicseriborsót egy gerezd fokhagymával enyhén sós vízben puhára főzzük. Leturmixoljuk, de jó, hogyha ledaráljuk a már főtt csicseriborsót. Egy tálban összegyúrjuk a következőket: Főtt és leturmixolt csicseriborsó,2 darab tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 ev. szemlemorzsa, 1 csapott kanál fekete őrölt bors, 1 csapott kanál majoránna, 1 csapott kanál kömény, 2 csapott kanál fűszerpaprika, só. A kapott masszából pogácsákat formálunk. Zsemlemorzsába megforgatjuk a fasírtokat. Forró olajban kisütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu