Rumos forró csokoládé

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 evőkanál sótlan vaj
1 csésze barna cukor
¼ csésze méz
1 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt gyömbér
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
2 csésze víz
1 csésze rum
¼ teáskanál tiszta vanília kivonat
fahéj


Elkészítés:
Közepes lángom olvasszuk fel a vajat.Adjuk hozzá a barna cukrot és a mézet, és melegítsük addig, amíg a cukor feloldódik.Keverjük hozzá utána a fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és a szerecsendiót. Melegítsük 4-5 percig.Ezután mehet bele a víz és pároljuk közepes lángon. Időnként keverjük meg egy habverővel. Amikor felmelegszik vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a rumot és a vanília kivonatot. Csészékbe öntsük ki és fahéjrúddal díszítjük.


4 személyes recept.Az eredeti kép és recept:purewow

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu