Vaníliás, fahéjas sütemény

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 csésze víz
⅓ csésze vaj
2 evőkanál barna cukor
csipet só
1 csésze liszt
1 teáskanál vanília
2 darab tojás
⅓ csésze olvasztott vaj
cukros fahéj
igazi étcsokoládé


Elkészítés:
Egy serpenyőben közepes lángon vízben olvasszuk fel a vajat és a barna cukrot.Felforraljuk. Kapcsoljuk ki alatta a lángot és szórjuk bele a lisztet. ( elvileg kevergetés mellett egy masszát lehet kapnunk )Mehet rá a vanília kivonat. Összekeverjük.Hozzáadjuk az egyik tojást és összekeverjük, majd a másikat is és ezzel is összekeverjük. Habzsákba töltjük. Egy tepsit sütőpapírral kibéleljük és a zsákból kinyomjuk vékony csíkokra. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 10 percig sütjük. Akkor sült készre mikor aranybarna lesz.Ezután megforgatjuk olvasztott vajban és cukros fahéjban. Olvasztott étcsokoládéba mártogatva fogyasztjuk.


Recept és kép eredetiben:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu