Mandulatorta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
14 dkg mandula
14 dkg porcukor
6 darab tojás
4 dkg liszt
3 dkg vaj
2 dkg van.cukor
reszelt citromhéj

a krémhez:20 dkg vaj
18 dkg porcukor
10 dkg darált mandula
1 tojás sárgája


Elkészítés:
A kemény habbá verjük cukorral együtt a tojásfehérjét. Ehhez adjuk hozzá a fölvert tojássárgáját. Majd a mandulát, a lisztet, a reszelt citromhéjat, és az olvasztott vajat. Tortaformába beletesszük és kisütjük.

a krém:A porcukrot 1 dl vízzel sziruppá főzzük. A tojássárgáját elkeverjük. Ráöntjük a szirupot.Habosra keverjük a vajjal. Hagyjuk kihűlni, majd mehet bele a mandula. A tortánkat megtöltjük vele




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu