Svéd húsgolyó

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
450 g darált marhahús
½ csésze zsemlemorzsa
finomra darált ½ hagyma
1 darab tojás
½ evőkanál só( a húsgolyóhoz )
½ evőkanál bors ( a húsgolyóhoz )
2 evőkanál olaj
2 csésze marhaleves
2 bögre tej
½ evőkanál só (a szószjoz )
½ evőkanál bors ( a szószhoz )
1 evőkanál worcestershire szósz
1 csésze reszelt parmezán sajt
½ csésze apróra vágott petrezselyem


Elkészítés:
Egy tálban összegyúrjuk a következőket:a darált húst, zsemlemorzsát, hagymát, tojást, a sót, és a borsot.Egy serpenyőben olajat hevítünk. Az összegyúrt masszából kb. golf labda méretű húsgolyókat gyúrunk. Kb. 1 percig sütjük az olajban.Ezután megfordítjuk a fasírtokat és hozzáöntjük a következőket:marhahúslevest, tejet, sót, borsot, és worcestershire szószt. Összekeverjük. Megvárjuk még összeforr. Amikor forr mehet bele a főtlen tészta.Takarék lángon folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy elfőljön a leve.( ez kb. 8 perig kell így főzni. )Mehet rá a reszelt parmezán és a aprított petrezselyem. Addig főzzük így amíg a sajt meg nem olvadt. Tálalásnál még egy kis reszelt sajtot tehetünk rá.


Az eredeti recept és a kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu