Vörösboros zöldséges marhapörkölt

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
kb. 1kg marhahús
⅓ csésze liszt
1 evőkanál só
½ teáskanál bors
1 evőkanál olívaolaj
1 csésze kockára vágott vöröshagyma
1 zeller kockára vágott szár
1 kockára vágott sárgarépa
3 gerezd darált fokhagyma
28 dkg paradicsom konzerv
2 csésze vörösbor
1 evőkanál friss apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál apróra vágott friss zsálya
1 babérlevél
½ evőkanál só


Elkészítés:
Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, sót, és a borsot. Bedörzsöljük a marhahúsba a lisztes keveréket, úgy, hogy mindenhol elfedje. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és ebben sütjük meg a marhahúst. Addig sütjük míg aranybarna nem lesz. Áttesszük egy másik lábosba. Hozzáadjuk hagymát, zellert, sárgarépát, fokhagymát, paradicsomot, bort, fűszernövényeket, babérlevelet, és sót. Főzzük takarék lángon kb. 8 órán keresztül. Kedvenc köretünkkel és aprított petrezselyemmel tálaljuk.


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu