Tejszínes tárkonyos gombás csirkeragu leves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
10 fej közepes fej gomba
egy fél zeller gumó
egy kis zeller zöldje
1 fej vöröshagyma egészben
egy cikk fokhagyma egészben
175 gr 20%-os tejföl
2 dl főzőtejszín
ételízesítő ízlés szerint
fekete bors őrölt
1 ev. tárkony
pici só
1 kv. csípős piros arany
1 csomag zöldségkeverék( tartalma:borsó és sárgarépa )
1 ev. libazsír
kurkuma


Elkészítés:
Beleöntöm egy fazékba a zöldségkeveréket, és megpárolom a libazsíron. Felöntöm kb. 3 liter vízzel. Ezt követően a tejszín és a tejfölön kívül minden hozzáadunk. Hagyjuk főni kb. 45 percig. Közben csinálunk egy vékony habarást. Hozzáöntjük a leveshez, plusz a főzőtejszínt is. Az egészet összeforraljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu