Sajtos csirke alfredós tésztával

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
3 csirke mell

bors
4 gerezd aprított fokhagyma
600 milliliter csirke húsleves
600 ml főzőtejszín
500 gramm nyers penne
200 g parmezán
200 gramm mozzarella
egy marék friss aprított petrezselyem


Elkészítés:
Egy serpenyőben olajat hevítünk. Mehet bele a csirke.Só, bors, fokhagyma. Aranybarnára sütjük a csirkét, ezt követően felöntjük a húslevessel, tejszínnel és beleöntjük a penne tésztát is. Így főzzük kb. 15-20 percig. Levesszük a tűzről és ráöntjük reszelt parmezánnal. Összekeverjük. Egy tepsibe olajat öntünk és ráöntjük a tészta felét.Erre tesszük rá a reszelt mozzarellát és erre pedig a maradék tésztát. Újabb adag mozzarellát teszünk meg még egy kis parmezánt a tetejére. Előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük, addig míg a sajt aranybarna nem lesz. Friss aprított petrezselyemmel tálaljuk.


Az eredeti recept és a kép:Proper Tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu