5 összetevős mogyoróvajas csokoládé korong( mikrós-hűtős)

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A csokoládé: 1 csésze étcsokoládé
¼ csésze kókuszolaj
1 teáskanál vanília-kivonat

A mogyoróvaj: ½ csésze mogyoróvaj
¼ csésze méz
2 evőkanál kókuszolaj


Elkészítés:
Egy mikrózható tálba öntjük az étcsokoládét és ¼ csésze kókuszolaj.A mikró legmagasabb fokán kb. 30-40 másodpercre.Ezután mehet bele a vanília kivonat. A muffinos sütőformát sütőpapírral béleljük ki. Beleöntjük az étcsokoládés masszát. Ezt így berakjuk a hűtőbe pihenni kb. 15 percre.

A mogyoróvajas réteg:Egy mikrózható tálba mehet a mogyoróvaj, a méz és a kókuszolaj. A mikró legmagasabb fokozatára tesszük kb. 15 másodpercre.A hűtőből kivett étcsokoládés részre ráöntjük a mogyoróvajas réteget. Visszatesszük a hűtőbe kb. 5 percre. Az idő leteltével kivesszük a hűtőből és a muffinok tetejére még egy csokiréteget öntünk. Utoljára a hűtőbe tesszük pihenni kb. egy órára.


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu