5 összetevős mogyoróvajas csokoládé korong( mikrós-hűtős)
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
A csokoládé:
1 csésze étcsokoládé
¼ csésze kókuszolaj
1 teáskanál vanília-kivonat
A mogyoróvaj:
½ csésze mogyoróvaj
¼ csésze méz
2 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
Egy mikrózható tálba öntjük az étcsokoládét és ¼ csésze kókuszolaj.A mikró legmagasabb fokán kb. 30-40 másodpercre.Ezután mehet bele a vanília kivonat. A muffinos sütőformát sütőpapírral béleljük ki. Beleöntjük az étcsokoládés masszát. Ezt így berakjuk a hűtőbe pihenni kb. 15 percre.
A mogyoróvajas réteg:Egy mikrózható tálba mehet a mogyoróvaj, a méz és a kókuszolaj. A mikró legmagasabb fokozatára tesszük kb. 15 másodpercre.A hűtőből kivett étcsokoládés részre ráöntjük a mogyoróvajas réteget. Visszatesszük a hűtőbe kb. 5 percre. Az idő leteltével kivesszük a hűtőből és a muffinok tetejére még egy csokiréteget öntünk. Utoljára a hűtőbe tesszük pihenni kb. egy órára.
Az eredeti recept és kép:buzzfeed
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu