Sajtgolyó fűszeresen
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
220 gramm krémsajt
1 gerezd fokhagyma
1/2 csokor vékonyra szeletelt metélőhagyma
1/3 csésze apróra vágott petrezselyem
1/2 citrom
paprika
2 teáskanál törött fekete bors
1 csomag keksz
Elkészítés:
Lereszeljük a fokhagymát és megsózzuk. Addig kevergetjük, préseljük amíg paszta nem lesz belőle. Egy közepes méretű tálban keverjük fokhagyma pasztát, metélőhagymát, petrezselymet, citromlét, és a krémsajtot. Ebből a masszából golyókat készítünk, és betesszük a hűtőbe pihenni kb. 20 percre. Egy tálba keverünk paprikát és reszelt fokhagymát. Amennyiben fűszeresebben akarjuk mehet bele még egy kis bors is. Megforgatjuk benne a sajtgolyókat. A kész sajtgolyókat tányérra tesszük, és letakarjuk folpakkal. Tálalásig hűtőben tároljuk! Ropogós sós keksszel fogyasszuk.
Az eredeti fűszeres sajtgolyó receptje és a kép:popsugar
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu