Mézes fokhagymás vajban sült lazac

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
¼ csésze vaj
⅓ csésze méz
4 nagy gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss citromlé ( ½ citrom leve )
1.2 kg lazac
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
citrom szelet (tálaláshoz)
2 evőkanál friss apróra vágott petrezselyem


Elkészítés:
Takarék lángon egy serpenyőben vajat olvasztunk. Adjuk hozzá a mézet, a fokhagymát és a citromot. Habverővel addig kevergetjük amíg a méz jól meg nem olvad benne. Alufóliát teszünk a tepsibe, kb. akkorát, hogy jól elfedje majd a halat is...A fóliába mehet a lazac és erre mehet a vajas massza is. Jó egyenletesen kenjük be mindenhol. Sózzuk és borsozzuk. Bezárjuk a fóliát jól, hogy a vaj se csoroghasson ki. Előmelegített sütőben kb. 190 fokon kb. 15-18 perig sütjük. Ezután kivesszük a fóliát és kb. 2-3 percig így sütjük tovább. Friss aprított petrezselyemmel és citromszeletekkel tálaljuk.


Az eredeti lazacos recept és kép:cafedelites

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu