Kolbászos bolognese

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
1 kis fej apróra felkockázott vöröshagyma
2 apróra kockázva sárgarépa
2 zeller apróra kockázva
3 gerezd darált fokhagyma
2 kolbász (1 édes
1 csípős)
500 gramm őrölt hátszín

bors
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál olasz fűszerkeverék
½ csésze vörösbor
800 gramm a zúzott paradicsom
500 ml marhahúsleves
2 babérlevél
1 csésze parmezán
½ csésze tejszín
500 g penne


Elkészítés:
Egy nagy fazékba öntünk olíva olajat és közepes lángon felhevítjük. Megpároljuk benne a hagymát, zellert, répát és a fokhagymát, amíg megpuhul, az kb. 10-15 perc.Mehet hozzá a fokhagyma és így főzzük kb. még 2-3 percig. Adjuk hozzá a darált marhahúst és a kolbászt. Sózzuk és borsozzuk. Fakanállal folyamatosan kevergetve főzzük. Majd hozzáadjuk a paradicsomot , az olasz fűszerkeveréket, és a vörösbort. Összekeverjük és addig főzzük amíg el nem párolog a bor. Most hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, kivéve a parmezánt és a tejszínt.Jól elkeverjük. Fedő alatt pároljuk kb. 30 percig. Keverjük hozzá a parmezánt és a tejszínt a kolbász bolognesehez.Majd a már előre kifőzött penne tésztát is hozzáöntjük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu