Mogyoróvajas csokoládés sajttorta szelet

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Kéreg rész 200g oreó keksz zúzva ( de jó bármilyen töltött keksz is )
100ml olvasztott vaj

Sajtos rész:250g Philadelphia krémsajt
3 evőkanál mogyoróvaj (ropogós vagy sima)
100ml tejszín (35% zsírtartalomú)
1 tk vanília
250g porcukor

Ganache:300g sötét csokoládé
150ml tejszín (35% zsírtartalom)
200g mogyoróvajas csoki
apróra vágott mogyoró


Elkészítés:
Kéreg részA kekszet egy turmixba rakjuk és összedaráljuk. Adjunk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük addig, amíg jól el nincs dolgozva.Egy (36 x 13 x 3 cm) formába tesszük és elegyengetjük. Hagyjuk pihenni kb. egy órán keresztül.

Sajtos rész:Hozzáadjuk az összes hozzávalót egy nagy keverő tálba, és kézi mixer, vagy egy fakanállal jól eldolgozzuk őket.

Ganache:(avagy párizsi krém)Egy mikrózható tálba rakjuk a következőket:csokoládét és tejszínt.Betesszük a mikróba kb. 20 percre és utána összekeverjük. Addig mikrózzuk és keverjük míg sima nem lesz. A már egy órát pihentetett kekszes rétegre rákenjük a sajtos masszát. Erre öntjük a csoki krémet elkenve. Rászórjuk a földimogyorós csoki darabokat. Csokikrémmmel díszítjük az egészet.A hűtőbe rakjuk pihenni egy kicsit...


Az eredeti recept és képtastemade

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu