Sonkás-sajtkrémes tészta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
7 dl tejszín
25 dkg sonka
25 dkg trappista sajt
1 szál póréhagyma
2 tojás sárgája
bors

szerecsendió
kevés olaj



Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Apróra daraboljuk a sonkát és a póréhagymát. A tejszínt egy tálba öntjük, belekeverjük a két tojás sárgáját, belereszeljük a sajtot, borsozzuk, sózzuk, ízlés szerint szerecsendiót is reszelünk bele, és az egészet jól elkeverjük. Nagyobb lábosban vagy teflon edényben kevés olajon a sonkát és a hagymát megfuttatjuk, megszórjuk borssal, majd levesszük a tűzről. A kifőtt tésztát lecsepegtetjük és beleöntjük a sonkás-hagymás alapba. Felöntjük a tejszínes öntettel, összekeverjük, és a tűzre visszatesszük. Kissé összeforraljuk, amíg a sajt elolvad és a mártás ízét átveszi a tészta.


Még finomabb, ha füstölt sajtot is teszünk bele. Penne helyett pedig használhatunk spagettit is.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu