Sonkás-sajtkrémes tészta
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
7 dl tejszín
25 dkg sonka
25 dkg trappista sajt
1 szál póréhagyma
2 tojás sárgája
bors
só
szerecsendió
kevés olaj
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
Apróra daraboljuk a sonkát és a póréhagymát.
A tejszínt egy tálba öntjük, belekeverjük a két tojás sárgáját, belereszeljük a sajtot, borsozzuk, sózzuk, ízlés szerint szerecsendiót is reszelünk bele, és az egészet jól elkeverjük.
Nagyobb lábosban vagy teflon edényben kevés olajon a sonkát és a hagymát megfuttatjuk, megszórjuk borssal, majd levesszük a tűzről.
A kifőtt tésztát lecsepegtetjük és beleöntjük a sonkás-hagymás alapba.
Felöntjük a tejszínes öntettel, összekeverjük, és a tűzre visszatesszük. Kissé összeforraljuk, amíg a sajt elolvad és a mártás ízét átveszi a tészta.
Még finomabb, ha füstölt sajtot is teszünk bele. Penne helyett pedig használhatunk spagettit is.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu