Almás-áfonyás crumble( morzsasüti )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
5 alma felkockázva
fél citrom leve
másfél csésze vörösáfonya
2 ek. kukoricakeményítő
3 ek. cukor
1/4 csésze juharszirup
1 tk. fahéj
1 csésze zabpehely
1/3 csésze barnacukor
3 ek. liszt
4 ek. vaj
fél tk. só
fagyi (opcionális)


Elkészítés:
Egy nagy tálban finoman összekeverjük az almát, citromlét, áfonyát, kukoricakeményítőt, cukrot, szirupot és a fahéjat. Sütőt melegítsük elé kb. 180 fokra. A kész keveréket öntsük egy 9 × 13-os sütőedénybe, és 30 percig süssük.Egy másik tálban összekeverjük zabot, barna cukrot, lisztet, vajat, és a sót, amíg jól össze nem áll. Az előbb megsütött részre szórunk egyenletesen rá, és tovább sütjük kb. 15 percig.Akkor jó mikor aranybarnára sül.Fagylaltal a tetején tálaljuk.


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu