Csirkés-baconos-pesztó tészta

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 szelet szalonna
2 csirkemell
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
2 fej szeletelve vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 dkg spenót
5 csésze tej
1 zacskó szélesmetélt
½ csésze pesto
1 csésze parmezán

Díszítés a tálaláshoz parmezán
friss petrezselyem


Elkészítés:
Olajon ropogósra sütjük a szalonnát. Ezután hozzáadjuk a csirkét és sózzuk, borsozzuk, és a préselt fokhagymát. Amikor a szeletelt csirkemell megsült kivesszük belőle. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és főzzük, amíg meg nem puhult. Amikor a hagyma megpirult hozzáadjuk spenót és főzzük, amíg a spenót egy kicsit megfonnyadt. Felöntjük tejjel és felforraljuk. A tésztát beleöntjük és közepes lángon puhára megfőzzük. ( kb. 7 perc )Visszaöntjük hozzá a csirkemellet a pestót és a sajtot. Összekeverjük és egyet forralunk rajta. Friss petrezselyemmel és reszelt parmezánnal tálaljuk.


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu