Kekeszes csokis mogyoróvajas sajtkrémtorta( sütés nélküli )

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
10 graham keksz
7 evőkanál olvasztott vaj
24 dkg krémsajt
1 ½ csésze porcukor
1 teáskanál vanília-kivonat
1 ½ csésze olvasztott csokoládé chips
2 csésze olvasztott mogyoróvaj


Elkészítés:
A graham kekszet összetörjük. Egy tálban az olvasztott vajat és a kekszet összekeverjük, akkor jó amikor egynemű lesz. Egy csatos tortaformába egyenletesen oszlassuk el a vajas keksz keveréket. Egy tálban keverjük simára a krémsajtot.Ezután mehet hozzá a porcukor és a vanília.Addig keverjük amíg nincs benne csomó. Vízgőz felett felmelegítjük a csokit és hozzákeverjük a krémsajtos masszához. Ezt a csokis krémsajtos masszát tesszük a kekszre. Betesszük a hűtőbe kb. egy órát pihenni. Amikor letelt az idő olvadt mogyoróvajat összekeverjük a cukorral, és ráöntjük a tortánk tetejére. Spatulával simára egyengetjük a tetejét. Minimum 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu